Dünya Gazetesi – Konya’dan hayvancılığa rasyonelleşme projesi

Tem 30, 2017 mehmet, proje, yazı

Hayvancılıkta ithalatın, yüksek girdi maliyetlerinin, yüksek fiyat tartışmalarının sürdüğü bir dönemde Konya İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önemli bir projeyi gündeme getirdi.

“Konya Hayvancılığında Rasyonelleşme” projesi ile, hayvancılıkta doğru beslenme ile yem maliyetinin düşürülmesi,verimliliğin artırılması ve hayvan hastalıklarının önlenmesi öngörülüyor.

Kalkınma Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Entegre Yazılım’ın çözüm ortağı olduğu proje ile özellikle genç çiftçilerin desteklenmesi amaçlanıyor.

Konya İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün projeye ilişkin değerlendirmesi, yapılmak istenenler ve hedefler özetle şöyle:

“Bir işletmenin yüzde 70 giderinin sadece yem gideri olduğu düşünüldüğünde hayvan beslemenin ekonomik açıdan ne kadar önem arz ettiği anlaşılmaktadır.

Çiftçilerin bilinçlendirilmesi ve hayvanların bu sayede verimlerinin arttırılması için uzman bir personelden verilecek eğitimle rasyon hazırlanmasının destek sağlanmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Koruyucu Hekimlik ise, sürü sağlığı ve yönetimi anlayışı ile konuları ele almak sürü sağlığını ilgilendiren hastalıklarda koruyucu hekimliğe ağırlık vererek sürü sağlığını koruyarak hem üreticiyi korumak hem tüketiciye güvenli sağlıklı ürünler sunmak ve hem de kendilerine kazanç elde ederek işletmedeki verimliliği arttırmaktır.

Haber: Ali Ekber YILDIRIM
Kaynak: Dünya Gazetesi